Geslaagd Passion on Wheels 2024

Hieronder het verslag van Nico Loeve:

Ieder jaar vindt er rond de paasdagen ergens in Nederland een evenement plaats genaamd The Passion, gebaseerd op het lijdenswegverhaal van Jezus Christus. Dit verhaal wordt door een verteller gepresenteerd en muzikaal uitgebeeld  door bekende zangers en live op televisie uitgezonden. Dit jaar vond dat evenement plaats in Zeist in de nabijheid van slot Zeist.

Onze oprichter van Oppepper4all  en oud voorzitter, woont samen met zijn echtgenote in Zeist en dit mooie gebeuren vond plaats  bijna bij hem voor de deur. Deze gebeurtenis heeft hem geïnspireerd om de naam Passion te verbinden aan het evenement, dat hij voor en in samenwerking met  stichting Oppepper4all en  tevens in samenwerking met stichting Abrona  voor mensen met een beperking, op zondag 8 september 2024 heeft georganiseerd. Hij gaf  het de naam ‘Passion on Wheels’.

Zo’n 25 bestuurders van een cabrio auto, waaronder  enkele prachtige  oldtimers, vonden zij bereid om  een mooie rijtoer te gaan maken  en hun bijrijder stoel deze keer niet te laten bezetten door vrienden, familie of kennissen, maar door mensen van Abrona met een beperking. Er was  ook een echte gele Amerikaanse  schoolbus  en een mooie route uitgezet via Huis ter Heide, Zeist, Doorn, Maaren, Austerlitz, Cothen en weer terug; bij zorgboerderij Abrona in Cothen werd een stop gemaakt om even iets te eten en te drinken.

De dag begon prachtig en boven verwachting. De zon stond hoog aan de hemel, mooier konden wij het niet wensen. Eén voor één kwamen de auto’s aanrijden  en dat alleen al was spectaculair  om te zien. Nadat iedereen gearriveerd was en de auto’s keurig naast elkaar geparkeerd stonden, kon iedereen de prachtige auto’s bewonderen. De één was nog mooier dan de ander en iedereen was dol enthousiast.

Degene die niet in de cabrio’s mee konden mochten plaatsnemen in de schoolbus. Erik, onze huisfotograaf zou foto’s maken en had zijn dochter meegenomen die alles zou filmen. Hij zou met zijn motor voor de bus en alle auto’s uit rijden. Zo gingen wij in een lange file en uitgezwaaid door de achterblijvers van Abrona personeel  op weg. Bij iedere plaats die wij passeerden  gingen de toeters van de bus en de auto’s aan en werd er uitbundig gezwaaid, aan belangstelling ontbrak het nergens. Wat een lol hadden we.

In de gele bus ging de muziek op vol volume en iedereen brulde luidkeels mee, wat een feest. In Cothen hebben we heerlijk gegeten, luxe broodjes, soep, chips, frisdrank en rode en witte alcoholvrije wijn. Aan lange tafels  kon iedereen bij elkaar zitten en het was reuze gezellig.

Uitgezwaaid door de mensen van de zorgboerderij gingen we weer op weg naar Huis ter Heide. Daar aangekomen kreeg iedereen nog een mooi presentje  als aandenken aan deze bijzondere dag en dit keer uitgezwaaid door  alle bijrijders  vertrokken alle mooie auto’s weer in een lange  stoet luid toeterend huiswaarts.

Wij, Gerard, Lineke, Jac, Erik, Eva en Nico van Oppepper4all, die op deze dag aanwezig waren,  kunnen met veel voldoening terugkijken op een bijzondere dag en een mooie samenwerking met stichting Abrona, waarbij wij niet alleen zelf erg hebben genoten, maar zeker  aan de vrolijke gezichten van onze bijzondere  bijrijders  te hebben gezien,  kunnen zeggen  dat ook zij hebben genoten van deze mooie zonnige  dag.